Profesori și Ateliere la Cursul de Vară 2025

Elisei Ștefănescu
Elisei Ștefănescu este directorul Fundației Jubilate, originar din București, căsătorit cu Naomi și locuiește în Oradea. Din 2015 a locuit în Marea Britanie pentru 8 ani, fiind implicat în slujirea din biserica Emmaus din Coventry. Elisei a inițiat concerte, înregistrări și alte proiecte muzicale alături de coruri și muzicieni din mai multe orașe din Anglia. Elisei a absolvit Conservatorul Regal din Birmingham și deține licență în Pian și masterat în Dirijat cor.

Acompaniament Pian (începători)
Elisei Ștefănescu îi va ajuta pe cei care vor să învețe principii de bază pentru a acompania la pian cântarea în comun. Atelierul se adresează celor care au experiență cu citirea partiturilor, dar îi vizează și pe cei care acompaniază biserica după ureche.
Cerințe minime: Experiență și noțiuni de bază a cântatului la pian, după partitură sau după ureche.

Dirijat (începători)
E deosebit de frumos să poți armoniza darurile mai multor cântăreți pentru a-I cânta Domnului, dar nu e simplu! Însă Elisei Ștefănescu și Emanuel Bălăceanu își propun să vă ajute să vă dezvoltați deprinderile necesare pas cu pas. Atelierul de dirijat începători îi vizează pe cei care sunt la început de drum.
Cerințe minime: Deprinderi de citire a notelor.

Richard Mauney
Richard Mauney, autorul cărții Ofrandă necurmată: Închinarea din perspectiva biblică, istorică și practică, slujește în România din anul 1996. Pe lânga activitățile curente la Jubilate, a slujit ca profesor de muzică bisericească și de închinare la Universitatea Emanuel din Oradea pentru o perioadă de șapte ani. Începând cu anul 1979, el s-a implicat activ în slujire în lucrarea bisericilor locale şi ca profesor – 2 ani în Filipine şi, de asemenea, în proiecte derulate în 16 ţări de pe cinci continente. Richard este licenţiat în educaţia muzicală corală şi are doctoratul în muzica bisericească şi în închinare la Southwestern Baptist Theological Seminary, Fort Worth, Texas.

Creativitate și planificare în închinare
Ești confruntat uneori, în biserica în care slujești, cu întrebări de genul:
- Cum să introducem lucruri noi fără să pierdem esența închinării, comuniunea cu Dumnezeu?
- Este posibil ca o biserică locală să fie zidită prin mai multe stiluri de muzică?
- Este loc pentru o închinare mai „bogată” în privința aceasta?
- Cum să introducem muzică nouă în biserica noastră?
Vor fi abordate și probleme întâmpinate în planificarea serviciului de închinare și diverse forme în închinare. Vom explora feluri potrivite și creative de a integra arta în închinarea noastră. Cursul este condus de Richard Mauney, autorul cărții Ofrandă necurmată: Închinare din perspectiva biblică, istorică și practică.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Selah - O invitație la odihnă în Domnul
Domnul Isus ne invită la odihna pe care o putem avem doar prin El. În cadrul atelierului Selah ne vom opri și vom discuta despre lucrurile care nu ne lasă să găsim odihnă în Domnul. Vom identifica anumite piedici pe calea odihnei în El, inclusiv telefonul și rețelele sociale. Dar mult mai important, vom învăța cum să răspundem acestei minunate invitații:
Veniți la Mine, toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă! Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre! Căci jugul Meu este plăcut și povara Mea este ușoară. Matei 11:28-30
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Mariana Gherasim
Mariana Gherasim a absolvit Institutul Biblic din Oradea (actualmente Universitatea Emanuel) în 1996, secția Teologie-Muzică Bisericească și un program de studii aprofundate în Educație muzicală contemporană la Universitatea Naționala de Muzică din București. A predat Teoria Muzicii si Armonia la nivel universitar, apoi a predat materii teologice și muzicale la Liceul Teologic “Elim” din Pitești. În prezent este editor la Fundația Jubilate și slujește la Biserica Baptistă “Providența” din Oradea cu un grup de blockflote.

Blockflote (începători)
Îți dorești să înveți un instrument, dar nu ai avut încă ocazia? Îți dorești să pătrunzi tainele muzicii și nu știi cum să începi? Vino la Cursul de blockflote! Cunoașterea acestui instrument cu un sunet dulce, ușor de învățat și accesibil, te ajută să te bucuri cântând, singur sau cu un grup. În plus, ceea ce înveți parcurgând Manualul de blockflote te ajută la solfegiu, la învățarea cântărilor noi și e un pas spre învățarea altor instrumente mai dificile (de ex. de fanfară).
Mariana Gherasim va preda acest atelier. Dacă nu ai blockflote, vei primi unul cu care să cânți în timpul săptămânii.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Teoria muzicii (începători)
Dorești să poți învăța cântări noi, să descifrezi notele singur sau să poți scrie ce ai compus? Teoria Muzicii te ajută să-ți însușești deprinderile de bază de care ai nevoie pentru cântat, pentru învățarea unui instrument și pentru alte cursuri muzicale.
Printr-o abordare practică și muzicală, veți începe călătoria spre citirea notelor, parcurgând primele capitole ale cărții Teoria muzicii fără durere împreună cu una dintre autoare, Mariana Gherasim.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Ken Tucker
Ken Tucker locuiește în Cluj și slujește în biserica locală în domeniul muzical. El este de asemenea dirijor de cor de copii, de tineri și de adulti, interpret și compozitor. Ken provine din McComb, Mississippi și a absolvit Conservatorul Regal din Belgia, în specialitatea Muzică de Cameră și Pian. Este căsătorit cu Laura și au patru copii: Alina, Ionuț, Ștefan și Anna Ruth.

Creația de cântări noi (începători)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Compozitori în devenire, deprinderi de citire și scriere a notelor muzicale sunt de folos pentru acest atelier, însă nu sunt imperios necesare.
Creația de cântări noi (avansați)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Puteți opta pentru secțiunea “avansați”, dacă vă regăsiți în cel puțin două din situațiile de mai jos:
- ați participat la cel puțin 2 cursuri de creație de cântări
- ați compus minimum 10 cântări
- vi s-a confirmat că aveți dar de a compune cântări de către cel puțin 2 persoane (1 din afara familiei)
- aveți ușurință destul de mare în scrierea cântărilor sau în așezarea muzicii pe versuri
- aveți studii muzicale

Dirijat (avansați)
Ce privilegiu plăcut este să-i ajuți pe alții să-L înalțe împreună în cânt pe Cel care ne-a dat darul muzicii! Ken Tucker își propune să-i ajute pe cei care au deja formate deprinderile de bază ale dirijatului (tactarea, schemele dirijorale) și au ceva experiență de dirijat, să fie mai bine echipați pentru această slujire.
Atenția va fi focalizată asupra intrărilor, încheierilor și expresivității; asupra comunicării cu corul; și asupra aspectelor spirituale și muzicale ale lucrului cu corul. În același timp, atelierul are și scopul de a ajuta pe fiecare cursant așa cum are nevoie.
Cerințe minime: Gestica dirijorală şi puțină experienţă în conducerea unui cor.

Laura Tucker
Laura Tucker a început de mică să învețe unul din limbajele surzilor din Statele Unite, fiind înconjurată de frați și surori surzi în biserica în care a crescut. Aceștia, văzând aplecarea ei pentru limba lor, s-au investit în ea într-un mod deosebit, ducând-o chiar și în tabere cu copiii surzi. După ce Domnul i-a adus pe Ken și Laura în România, și după ce copiii lor au crescut puțin mai mari, Laura a început să învețe și limbajul surzilor din România. Acum, ea participă săptămânal la adunarea surzilor din cadrul Bisericii Baptiste Mănăștur-Cluj și traduce pentru frații surzi atunci când aceștia participă la adunarea auzitorilor.

Elemente de bază ale limbajului surzilor (atelier verde & galben)
În acest atelier, Laura îți oferă prilejul de a învăța despre cultura surzilor și de a face primii pași în însușirea limbajului gestual. Pe lângă memorarea unor cântări și psalmi, veți aborda un vocabular minim pentru conversații simple în limbajul gestual.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Andrei Marta
Andrei Marta este absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, la clasa îndrumată de Prof. Univ. Dr. Daniel Goiţi. Andrei și-a inițiat cursurile masterale la Guildhall School of Music and Drama din Londra, apoi a continuat la Conservatorul Regal din Bruxelles, la specializările: Pian și Acompaniament. Andrei predă pianul la Conservatorul Regal din Bruxelles, oraș unde locuiește împreună cu soția și fiica lui. Este de asemenea implicat la International Baptist Church of Brussels în coordonarea lucrării muzicale, ca lider de închinare, ca dirijor de cor și în conducerea unui grup mic de studiu biblic.

Acompaniament Pian (avansați)
Dacă acompaniezi cântarea cu toată biserica, fie într-un grup de închinare, fie singur, sau dacă acompaniezi corul și îți dorești să cânți și mai bine – să dai elan cântării în comun, acest atelier este pentru tine.
Andrei Marta te va învăța cum să fii un sprijin pentru cântarea congregației sau a corului prin felul în care cânți, cum să-ți îmbunătățești citirea de partituri și cântatul după ureche.
Cerințe minime: Deprinderi de citire a notelor sau a cifrajului.

Formații vocale în închinare
Cum pot ansamblurile vocale mici din biserică să dea ce au cel mai bun pentru conducerea închinării în biserică? Cântând în formații mici, vă veți bucura de cântare și de o înțelegere mai profundă despre conducerea închinării.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Ruben Muresan

David Hamilton
David Hamilton este tenor profesionist de 25 de ani și a interpretat roluri de operă și recitaluri în întreaga lume. Este director de muzică la First Presbyterian Church din Mooresville și profesor de canto la Catawba College, predând canto, dicție, repertoriu și pedagogie vocală. Deține o diplomă de licență în interpretare vocală de la UNCG și un masterat în muzică de la Conservatorul din Boston de la Berklee. David este căsătorit cu Amy și au 4 copii: Banagher, Linden, Violet și Amias.

Canto (atelier verde & galben)
Este cântul o serie de litere și sunete aranjate pe o melodie sau ceva mai mult decât atât? Haideți să explorăm împreună din tainele vocii și cum să ajungem la un cântat plin de semnificație.
Acest atelier va fi predat de: Ruben Mureșan, Maria Moșuți, David Hamilton și Beatrice Rotopănescu.
Cei ce vor opta pentru acest atelier sunt rugați să vină pregătiți cu câteva din piesele lor preferate (indiferent de stil) pentru a putea fi folosite ca material de lucru în cadrul întâlnirilor.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Maria Moșuți
După finalizarea doctoratului, Maria Moşuţi a devenit profesor asociat la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, unde predă cursul de canto clasic la secția de muzică religioasă. De asemenea Maria este soprană în cadrul Corului academic “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de stat “Moldova” din Iași. Împreună cu cele trei fiice (Ioana-Maria, Iustina-Teodora și Camelia-Elena) slujește la Biserica Străjerul din Iași.

Beatrice Rotopănescu
Bety locuiește în Iași și slujește în Biserica Creștină după Evanghelie „Emanuel”, în domeniul muzical. Este profesoară de muzică și dirijoare a corului de copii. S-a născut în Brașov și a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, specializările Muzicologie și Dirijat Ansamblu Coral, având dublă specializare în Canto Clasic. În prezent, este în anul al II-lea de master la Universitatea „Emanuel” din Oradea, specializarea „Arta Muzicală”.

Canto (atelier verde & galben)
Este cântul o serie de litere și sunete aranjate pe o melodie sau ceva mai mult decât atât? Haideți să explorăm împreună din tainele vocii și cum să ajungem la un cântat plin de semnificație.
Acest atelier va fi predat de: Ruben Mureșan, Maria Moșuți, David Hamilton și Beatrice Rotopănescu.
Cei ce vor opta pentru acest atelier sunt rugați să vină pregătiți cu câteva din piesele lor preferate (indiferent de stil) pentru a putea fi folosite ca material de lucru în cadrul întâlnirilor.
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Monica Turtoi
Monica Turtoi slujește în Biserica Baptistă nr. 3, din cartierul Iris, Cluj-Napoca. A studiat flautul la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, apoi a absolvit studiile de licență la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secția dirijat cor academic. A descoperit, încă din adolescență, atât pasiunea pentru compoziție, cât și pentru poezie. Datorită generozității Domnului, împletește muzică și versuri din anul 1998. În prezent, se delectează cu scrierea cântărilor și investește în creșterea a doi copii, Ana-Lorena și David-Emanuel, împreună cu soțul ei, Viorel. Ei locuiesc în Florești, jud. Cluj.

Creația de cântări noi (începători)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Compozitori în devenire, deprinderi de citire și scriere a notelor muzicale sunt de folos pentru acest atelier, însă nu sunt imperios necesare.
Creația de cântări noi (avansați)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Puteți opta pentru secțiunea “avansați”, dacă vă regăsiți în cel puțin două din situațiile de mai jos:
- ați participat la cel puțin 2 cursuri de creație de cântări
- ați compus minimum 10 cântări
- vi s-a confirmat că aveți dar de a compune cântări de către cel puțin 2 persoane (1 din afara familiei)
- aveți ușurință destul de mare în scrierea cântărilor sau în așezarea muzicii pe versuri
- aveți studii muzicale

Atelierul de versuri
…este locul în care încurajăm abilitatea de a scrie texte pentru cântări. De asemenea, ne adresăm celor care doresc să învețe cum să așeze sau să retușeze versuri pe melodiile proprii.
Clișeele, ambiguitatea și banalul se scutură odată cu încălțămintea, pe preșul de la intrare…
Ținem aproape: Biblia, conjugările, radiera și zâmbetul :).
Acest atelier va fi condus de Monica Turtoi și Alina Bălăceanu.
Cerințe minime: Poeți în devenire.

Dani Veja
Dani Veja este un dedicat slujitor muzical în biserica Iris din Cluj și cântă cu mare plăcere la chitară, chitara bas și cu vocea în cadrul serviciilor de închinare ale bisericii. Este un bun exemplu de om dedicat în lucrarea Domnului – gata să ajute. Având înclinație spre muzică, a început clasa I-a la Liceul de muzică și a învățat vioara până în clasa a IV-a. În clasa a VII-a a găsit o nouă pasiune – chitara. Dani a fost mai mult auto didact, dar a avut și profesor din când în când. A participat la multe festivaluri cum ar fi Festivalul Cristia și a cântat în trupele Fragil și Identic.

Folosirea chitarei în închinare (avansați)
Dani Veja va lucra cu chitariștii care vor să conducă cântări în biserică. Atelierul acesta nu este pentru începători, ci pentru cei care slujesc deja cu chitara. Atelierul va aborda folosirea chitarei acustice (solo și ritm).
Cerințe minime: Noțiuni de bază.

Folosirea chitarei în închinare (începători)
Dani Veja va lucra cu cei care vor să învețe principiile de bază ca să cânte la chitară. Atelierul acesta este pentru începători și va aborda folosirea chitarei acustice (solo și ritm).
Cerințe minime: Oricine e binevenit.

Alina Bălăceanu
Alina Bălăceanu a absolvit studiile de licență în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, urmate de cele de master în teologie la Institutul Teologic Baptist din București. În 2021 Alina a finalizat un program doctoral în teologie practică (DMin) oferit de Seminarul Teologic Baptist Midwestern din Statele Unite ale Americii și în prezent este implicată în diverse activități de creație, coordonare și predare în domeniul muzical și teologic (studiu biblic), în format fizic și online, cu surori, studenti și copii.
Alina și Emanuel Bălăceanu sunt căsătoriți din 2005 și se bucură de frumusețea creșterii a trei copii: Alia Karina, Eric Yoel și Anisse Tiara.

Creația de cântări noi (începători)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Compozitori în devenire, deprinderi de citire și scriere a notelor muzicale sunt de folos pentru acest atelier, însă nu sunt imperios necesare.
Creația de cântări noi (avansați)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Puteți opta pentru secțiunea “avansați”, dacă vă regăsiți în cel puțin două din situațiile de mai jos:
- ați participat la cel puțin 2 cursuri de creație de cântări
- ați compus minimum 10 cântări
- vi s-a confirmat că aveți dar de a compune cântări de către cel puțin 2 persoane (1 din afara familiei)
- aveți ușurință destul de mare în scrierea cântărilor sau în așezarea muzicii pe versuri
- aveți studii muzicale

Atelierul de versuri
…este locul în care încurajăm abilitatea de a scrie texte pentru cântări. De asemenea, ne adresăm celor care doresc să învețe cum să așeze sau să retușeze versuri pe melodiile proprii.
Clișeele, ambiguitatea și banalul se scutură odată cu încălțămintea, pe preșul de la intrare…
Ținem aproape: Biblia, conjugările, radiera și zâmbetul :).
Acest atelier va fi condus de Monica Turtoi și Alina Bălăceanu.
Cerințe minime: Poeți în devenire.

Emanuel Bălăceanu
Emanuel Bălăceanu a absolvit studiile de licență, master și doctorat în Dirijat la Universitatea Națională de Muzică din București. Din 2014 este profesor de Dirijat, Ansamblu coral și Canto coral la Universitatea Emanuel din Oradea. Din anul 2000 dirijează Corul Evanghelic, iar din anul 2016 dirijează Corul Bisericii Emanuel din Oradea.

Creația de cântări noi (începători)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Compozitori în devenire, deprinderi de citire și scriere a notelor muzicale sunt de folos pentru acest atelier, însă nu sunt imperios necesare.
Creația de cântări noi (avansați)
În unii oameni „clocotesc” idei muzicale, fie că au studiat muzica, sau nu, la modul formal. Acest atelier se adresează unor astfel de oameni și are scopul să-i ajute să aducă acele idei la lumină în forma unor cântări noi pentru biserică. Ne rugăm ca timpul petrecut împreună cu profesorii de compoziție să vă pregătească și să vă echipeze pentru a rodi în această direcție creativă.
Acest atelier va fi predat de: Ken Tucker, Emanuel Bălăceanu, Alina Bălăceanu și Monica Turtoi.
Cerințe minime: Puteți opta pentru secțiunea “avansați”, dacă vă regăsiți în cel puțin două din situațiile de mai jos:
- ați participat la cel puțin 2 cursuri de creație de cântări
- ați compus minimum 10 cântări
- vi s-a confirmat că aveți dar de a compune cântări de către cel puțin 2 persoane (1 din afara familiei)
- aveți ușurință destul de mare în scrierea cântărilor sau în așezarea muzicii pe versuri
- aveți studii muzicale

Dirijat (începători)
E deosebit de frumos să poți armoniza darurile mai multor cântăreți pentru a-I cânta Domnului, dar nu e simplu! Însă Emanuel Bălăceanu și Elisei Ștefănescu își propun să vă ajute să vă dezvoltați deprinderile necesare pas cu pas. Atelierul de dirijat începători îi vizează pe cei care sunt la început de drum.
Cerințe minime: Deprinderi de citire a notelor.

Dor Niculescu
Dor Niculescu este absolvent al Universității de Muzică din București, secția Compoziție. A lucrat ca profesor de teoria muzicii, armonie și forme muzicale la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad. În prezent este parte a echipei Jubilate, lucrând și ca referent muzical la Asociația Strigătul de la Miezul Nopții, fiind responsabil pentru lucrarea muzicală în cadrul Bisericii Mitternachtsruf din Dübendorf, Elveția.

Aranjamente
Lucrezi în biserica locală cu o formaţie corală sau cu un grup de închinare şi îţi doreşti să poţi realiza o scriitură armonică pentru două sau mai multe voci, să scrii aranjamente pentru formația ta? Îţi doreşti să ajuţi formaţiile vocale să susţină linia melodică, scriind aranjamente care să fie mai mult decât nişte voci „improvizate” ad-hoc? Eşti la locul potrivit! Atelierul de faţă va răspunde acestor nevoi (şi nu numai), ajutând fiecare participant să facă paşi importanţi spre ţinta de a-i pune pe toţi… în armonie. Dor poate răspunde și la întrebări legate de armonie, contrapunct sau forme.
Cerințe minime: Noțiuni ritmice și tonale, intuiție armonico-melodică.

Improvizații pentru instrumente de coarde și suflători
Cântăreţii la instrumente cu coarde sau de suflat sunt invitaţi la acest atelier să înveţe cum să improvizeze şi să scrie propriile linii melodice pentru instrument.
Cerințe minime: Se recomandă o înţelegere a noţiunilor de bază ale armoniei.

Gretty Niculescu
Gretty Niculescu va preda cursul de Ansamblu instrumental. Gretty este absolventă a Universității de Muzică din București, secția Interpretare muzicală – Vioară. În prezent lucrează ca artist instrumentist la Filarmonica de Stat Arad și împreună cu Dor se bucură de cei trei copii minunați primiți de la Dumnezeu: Sara Dorothea, Samuel Cristian și Ionatan Rafael.

Ansamblu instrumental
Acest atelier este de fapt un ansamblu și are ca țintă bucuria de a cânta împreună cu instrumente de suflat din lemn și instrumente cu coarde. Gretty Niculescu va lucra cu acest ansamblu pentru a interpreta câteva cântări.
Experiență: minim 3 ani de cântat la instrument după partitură.

Improvizații pentru instrumente de coarde și suflători
Cântăreţii la instrumente cu coarde sau de suflat sunt invitaţi la acest atelier să înveţe cum să improvizeze şi să scrie propriile linii melodice pentru instrument.
Cerințe minime: Se recomandă o înţelegere a noţiunilor de bază ale armoniei.

Manana Lavric
Manana este soția lui David și mamă a trei copii. A studiat și activat în domeniul economic în Canada și România. Implicată în slujire alături de soțul ei de peste 10 ani, Manana slujește în prezent femeile din Biserica ProNobis din Timișoara. Pasiunea ei este să însoțească femeile în întărirea vieții lor spirituale prin învățătură, consiliere și ucenicizare.

Slujire și feminitate
Femeia evanghelică are un rol esențial în slujirea bisericii. Dar slujirea ei este nuanțată în mediul evanghelic și deseori, dificil de navigat. Femeia creștină se găsește într-un paradox: este chemată să slujească în limitele biblice ale rolului său, dar la potențial maxim, cu zel și sub autoritate, folosindu-și darurile din plin și cu feminitate. Navigarea acestei realități aduce deseori confuzie și descurajare.
Acest atelier își propune să ancoreze femeile cu elemente esențiale în slujire, să clarifice relația dintre slujire și feminitate în biserica locală, și să traseze harta biblică a slujirii astfel încât femeile să slujească scriptural, eficient și cu bucurie.
Cerințe minime: Orice soră este binevenită.