Curs intensiv de dirijat

13 - 19 februarie 2023 | Iași

Cursurile intensive de dirijat organizate de Fundaţia Jubilate vizează formarea spiritual-muzicală a celor care slujesc ca dirijori în bisericile evanghelice din România şi diaspora română. În scopul acesta, urmărim aspecte spirituale legate de calitatea noastră de ucenici ai lui Cristos şi făcători de ucenici, precum şi aspecte muzicale legate de tehnică dirijorală, tehnică vocală, cântatul în ansamblu şi lucrul cu ansamblul. Toţi participanţii vor avea ocazia să dirijeze ansambluri formate din cursanţi.

Date organizatorice

Cursul va avea loc la Biserica Creştină după Evanghelie nr. 4 din Iaşi, Strada Moara de Foc, nr. 20. Va începe luni, 13 februarie, la ora 10 şi se va încheia duminică, 19 februarie, cu slujirea de dimineaţă în biserica gazdă, urmată de masa de prânz. În slujirea de duminică dimineaţă, corul dirijorilor va sluji, fiind dirijat de o parte dintre cursanţi.

După mai mulţi ani în care am evitat să mărim contribuţia de participare, de data aceasta va fi 500 lei, sumă ce include masa pe perioada cursului. Cazarea va fi asigurată în familii.

Numărul de locuri este stabilit la 25.

 

Profesori:

Emanuel Bălăceanu

Ken Tucker

Cine se poate înscrie?

La acest curs cu regim intensiv, se pot înscrie dirijori de coruri bisericeşti, de toate vârstele, care doresc să crească în înţelegerea şi deprinderile necesare pentru slujirea lor. Cerinţele minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

  • să citeşti bine notele muzicale,
  • să-ți fi însuşit tehnica de bază a dirijatului,
  • să ai un minim de experienţă de dirijat.

De exemplu, dacă ai învăţat bazele gesticii dirijorale, poţi citi pe rând vocile dintr-o cântare de cor (cu vocea sau cu ajutorul unui instrument), şi lucrezi sau ai lucrat cu un grup vocal sau un cor, poţi fi primit la curs.  În timpul cursului, profesorii Ken Tucker şi Emanuel Bălăceanu vor lucra diferenţiat cu participanţii, în funcție de nivelul fiecăruia, într-o atmosferă ziditoare în care fiecare învaţă, nu doar din contactul direct cu profesorii, ci şi din lucrul desfăşurat de profesori cu ceilalţi şi din colaborarea dintre cursanţi. Pe lângă cursurile de dirijat va fi un curs pentru bazele tehnicii dirijorale. Astfel, căutăm să întâmpinăm nevoile fiecărei categorii, de la mai puţin experimentaţi la avansați.

Cum te poţi înscrie?

Înscrierile se fac în trei paşi:

1) Daţi click pe acest link şi completaţi fişa de înscriere.

2) Depuneţi suma de 100 lei în contul Fundaţiei Jubilate, cu menţiunea „Avans contribuţie curs dirijat”.  Găsiţi mai jos informaţiile de cont.

3) Trimiteţi-ne dovada plății prin e-mail la dirijat@jubilate.ro.

Restul contribuţiei se va da la începutul cursului.

 

După completarea acestor trei paşi, veţi primi repertoriul cursului şi instrucţiuni legate de pregătirea voastră pentru curs.

 

Rugaţi-vă împreună cu noi ca în timpul cursului să creştem toţi în înţelepciune, cunoştinţă, pricepere şi iscusinţă, spre slava lui Hristos, ale Căruia sunt toate acestea.  Vă aşteptăm cu drag la curs!

 

Fundaţia Jubilate

str. Ep. Roman Ciorogariu, nr. 38. sp. Com. 01

410009 Oradea, jud. Bihor

Cod fiscal: 14991221

Cont: RO69 OTPV 2200 0029 5632 RO01

OTP Bank,

Sucursala Oradea