Curs intensiv de dirijat

14 - 20 august 2023 | Biserica Penticostală Menorah
Caransebeş

Cursurile intensive de dirijat organizate de Fundaţia Jubilate vizează echiparea spiritual-muzicală a celor care slujesc ca dirijori în bisericile evanghelice din România şi diaspora română. Cursul din august se va focaliza pe tehnica dirijorală şi vocală, pe cântatul în ansamblu şi pe aspectele spirituale şi filozofice legate de slujirea noastră. Toţi participanţii vor avea ocazia să dirijeze ansamblul format din participanţii la curs, iar o parte din aceştia vor avea ocazia să lucreze şi cu un ansamblu lărgit, cuprinzând şi corul bisericii gazdă.

Date organizatorice

Cursul va avea loc la Biserica Penticostală Menorah din Caransebeş. Va începe luni, 14 august, la ora 9:00 şi se va încheia duminică, 20 august, cu slujirea de dimineaţă în Biserica Penticostală Menorah şi o masă festivă oferită de biserică după serviciul divin. În slujirea de dimineaţă, corul dirijorilor va sluji alături de corul bisericii, şi va fi dirijat de o parte dintre cursanţi.

Contribuţia de participare pentru curs este 500 lei, sumă ce include masa pe perioada cursului. Cazarea va fi asigurată în familii.

Numărul de locuri este stabilit la 25.

 

Profesori:

Emanuel Bălăceanu şi Ken Tucker, asistaţi de Maria Rusu

Cine se poate înscrie?

La acest curs cu regim intensiv sunt aşteptaţi dirijori de coruri bisericeşti, de toate vârstele, care doresc să crească în înţelegerea şi deprinderile necesare pentru slujirea lor. Cerinţele minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

  • să citeşti bine notele muzicale,
  • să-ți fi însuşit tehnica de bază a dirijatului,
  • să ai un minim de experienţă de dirijat.
De exemplu, dacă ai învăţat bazele gesticii dirijorale, poţi citi pe rând vocile dintr-o cântare de cor (cu vocea sau cu ajutorul unui instrument), şi lucrezi sau ai lucrat cu un grup vocal sau un cor, poţi fi primit la curs.  În timpul cursului, profesorii Ken Tucker şi Emanuel Bălăceanu vor lucra diferenţiat cu participanţii, în funcție de nivelul fiecăruia, într-o atmosferă ziditoare în care fiecare învaţă, nu doar din contactul direct cu profesorii, ci şi din munca desfăşurată de profesori cu ceilalţi cursanţi. Pe lângă cursurile de dirijat va fi un curs pentru bazele tehnicii dirijorale. Astfel, căutăm să întâmpinăm nevoile fiecărei categorii, de la cei cu mai puţină experienţă până la avansați.
Cum te poţi înscrie?

Înscrierile se fac în trei paşi:

1) Daţi click aici pentru a completa fişa de înscriere.

2) Depuneţi suma de 100 lei în contul Fundaţiei Jubilate, cu menţiunea „Contribuţie curs dirijat – august 2023”.  Găsiţi mai jos informaţiile de cont.

3) Trimiteţi-ne dovada plății prin e-mail la dirijat@jubilate.ro.

Restul contribuţiei se va da la începutul cursului.

După completarea acestor trei paşi, veţi primi lista de repertoriu pentru curs şi instrucţiuni legate de pregătirea voastră pentru curs, inclusiv nişte teme care va trebui trimise până la data de 1 august.

 

Haideţi să cerem împreună în rugăciunile noastre ca Domnul Cel Preaînalt să-Şi înalţe Faţa peste noi şi să ne dăruiască înţelepciune, pricepere şi ştiinţă spre slava Lui şi lărgirea Împărăţiei Lui!

 

 

Fundaţia Jubilate

str. Ep. Roman Ciorogariu, nr. 38. sp. Com. 01

410009 Oradea, jud. Bihor

Cod fiscal: 14991221

Cont: RO69 OTPV 2200 0029 5632 RO01

OTP Bank,

Sucursala Oradea