Curs intensiv de dirijat

14 - 20 Februarie 2022, Biserica Baptistă nr. 2, Timişoara

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cursurile intensive de dirijat Jubilate vor continua în 2022 cu două cursuri, organizate astfel:
14-20 februarie 2022, Biserica Baptistă nr. 2, Timişoara
16-21 august, locaţia urmează a fi anunţată

14-20 februarie 2022
Biserica Baptistă nr. 2, Timişoara
Timişoara
Cursurile intensive de dirijat organizate de Fundaţia Jubilate vizează echiparea spiritual-muzicală a celor care slujesc ca dirijori în bisericile evanghelice din România. Pe lângă aspectele spirituale legate de slujire, tehnica dirijorală şi cântatul în ansamblu, cursul din februarie se va focaliza pe lucrul cu ansamblul. Toţi participanţii vor avea ocazia să dirijeze ansamblul format din participanţii la curs, iar o parte din aceştia vor avea ocazia să lucreze şi cu un ansamblu lărgit, cuprinzând şi cântăreţi din Timişoara.

Cine se poate înscrie?
Dirijori de coruri bisericeşti, de toate vârstele, care doresc să crească în înţelegerea şi deprinderile necesare pentru slujirea lor sunt aşteptaţi la acest curs cu regim intensiv. Cerinţele minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

să citeşti bine notele muzicale,
să-ți fi însuşit tehnica de bază a dirijatului,
să ai un minim de experienţă de dirijat.

De exemplu, dacă ai învăţat bazele gesticii dirijorale, poţi citi pe rând vocile dintr-o cântare de cor (cu vocea sau cu ajutorul unui instrument), şi lucrezi sau ai lucrat cu un grup vocal sau un cor, poţi fi primit la curs. În timpul cursului, profesorii Ken Tucker şi Emanuel Bălăceanu vor lucra diferenţiat cu participanţii, în funcție de nivelul fiecăruia, într-o atmosferă ziditoare în care fiecare învaţă, nu doar din contactul direct cu profesorii, ci şi din lucrul desfăşurat de profesori cu ceilalţi. Pe lângă cursurile de dirijat va fi un curs pentru bazele tehnicii dirijorale. Astfel, căutăm să întâmpinăm nevoile fiecărei categorii, de la mai puţin experimentaţi la avansați

Date organizatorice
Cursul va avea loc la Biserica Baptistă nr. 2 din Timişoara. Va începe luni, 14 februarie, la ora 10 şi se va încheia duminică, 20 februarie, cu slujirea de dimineaţă în Biserica Baptistă nr. 2. În această slujire, corul dirijorilor va sluji alături de corul bisericii si corul Coram Deo din Timişoara, şi va fi dirijat de o parte dintre cursanţi.

Contribuţia de participare pentru curs este 400 lei, sumă ce include masa pe perioada cursului. Cazarea va fi asigurată în familii.

Numărul de locuri este stabilit la 25.

Profesori:
Emanuel Bălăceanu
Ken Tucker

 

 

Cine se poate înscrie?

Dirijori de coruri bisericeşti, de toate vârstele, care doresc să crească în înţelegerea şi deprinderile necesare pentru slujirea lor sunt aşteptaţi la acest curs cu regim intensiv. Cerinţele minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

  • să citeşti bine notele muzicale,
  • să-ți fi însuşit tehnica de bază a dirijatului,
  • să ai un minim de experienţă de dirijat.

De exemplu, dacă ai învăţat bazele gesticii dirijorale, poţi citi pe rând vocile dintr-o cântare de cor (cu vocea sau cu ajutorul unui instrument), şi lucrezi sau ai lucrat cu un grup vocal sau un cor, poţi fi primit la curs.  În timpul cursului, profesorii vor lucra diferenţiat cu participanţii, în funcție de nivelul fiecăruia, într-o atmosferă ziditoare în care fiecare învaţă, nu doar din contactul direct cu profesorii, ci şi din lucrul desfăşurat de profesori cu ceilalţi. Pe lângă cursurile de dirijat va fi un curs pentru bazele tehnicii dirijorale. Astfel, întâmpinăm nevoile fiecărei categorii, de la mai puţin experimentaţi la avansați.

Cum te poţi înscrie?

Înscrierile se fac în trei paşi:
1) Daţi click pe acest link şi completaţi fişa de înscriere.
2) Depuneţi suma de 100 lei în contul Fundaţiei Jubilate, cu menţiunea „Contribuţie curs”. Găsiţi mai jos informaţiile de cont.
3) Trimiteţi-ne dovada plății prin e-mail la andrei.vidican91@gmail.com.
Restul contribuţiei se va da la începutul cursului.

După completarea acestor trei paşi, veţi primi repertoriul cursului şi instrucţiuni legate de pregătirea voastră pentru curs.

Cereţi împreună cu noi ca Domnul să reverse binecuvântare peste timpul pe care-l vom petrece împreună! Vă aşteptăm cu drag la curs!

Fundaţia Jubilate
str. Ep. Roman Ciorogariu, nr. 38. sp. Com. 01
410009 Oradea, jud. Bihor
Cod fiscal: 14991221
Cont: RO69 OTPV 2200 0029 5632 RO01
OTP Bank,
Sucursala Oradea