Despre Jubilate

Fundaţia Jubilate, constituită conform Ord.26/2002, este o persoană juridică non-profit, fără caracter patrimonial.

Scopul Fundaţiei Jubilate

În dorinţa de a sprijini viaţa de închinare a bisericii, în special prin lucrarea muzicală, Fundaţia Jubilate slujeşte în două moduri: organizează cursuri, ateliere corale, concerte, conferinţe, iar în al doilea rând oferă resurse prin publicaţiile Editurii Jubilate.  Scopul nostru de bază nu este în primul rând muzical, ci să ajutăm fraţii să se închine cu o înţelegere biblică a închinării, conform Romani 12:1-2.

În fiecare an organizăm un curs de vară la care participă aproximativ 100 de persoane: pastori, corişti, dirijori, lucrători cu copiii şi cei interesaţi de conducerea închinării; în vara anului 2011 au participat români din 6 ţări. În timpul anului şcolar slujim bisericile pe regiuni sau bisericile locale prin ateliere corale sau prin conferinţe cu prelegeri, după nevoile locale.  Toţi membrii fundaţiei Jubilate au cursuri post-universitare, însă veţi găsi la ei abordări potrivite pentru orice nivel muzical, chiar şi pentru “urechişti”.

Atelierele Corale “Jubilate”

Din experienţele noastre, am observat că biserica poate fi încurajată printr-un weekend de activitate muzicală, învăţând cântări noi, printr-o abordare prietenoasă, ce îmbină latura spirituală a slujirii corului cu învăţarea partiturilor şi culminând cu bucuria de a cânta împreună.  Când organizăm astfel de ateliere, invităm pe toţi fraţii şi surorile din zonă, doritori să cânte laude Domnului.  De obicei sunt trei zile de închinare: prin repetiţii de cor şi învăţare de cântări noi, vineri şi sâmbătă, iar la sfârşitul acestor repetiţii, prin slujirea corului reunit într-un serviciu de închinare, duminică seara.

Partiturile pentru atelier vor fi disponibile prin Editura Jubilate.  Când cumpăraţi numărul de partituri de care aveţi efectiv nevoie pentru corul cu care slujiţi, ajutaţi ca slujirea echipei Jubilate să meargă mai departe.

Conferinţele Jubilate

Recunoaştem că nevoile bisericii locale sunt diferite.  Dacă nevoia este de învăţătură în domeniul muzicii şi închinării, putem răspunde la solicitarea bisericii.

Temele abordate pot fi:

  • Bazele biblice ale închinării
  • Alegerea şi evaluarea muzicii
  • Lucrarea muzicală cu copiii
  • Dirijat
  • Rolul muzicii în închinare
  • Canto
  • Dirijorul ca slujitor spiritual al formaţiilor muzicale

Editura Jubilate

Ne bucurăm să vă oferim mai multe produse pentru toate vârstele: publicaţii de interes general, partituri pentru coruri bisericeşti,cărţi pentru lucrătorii cu copiii şi CD-uri pentru încurajarea fiecărui credincios.  Puteţi citi despre ofertele noastre apăsând pe link-ul „Publicaţii”.  

Unul dintre scopurile noastre este de a oferi cântări pline de miez cu teologie biblică şi totodată cu frumuseţe muzicală şi poetică.  Veţi găsi o gamă largă de astfel de mărgăritare în Culegerea „Jubilate”, destinată cântării în comun.  

Ne bucurăm de cântări vechi şi noi scrise de români, recunoscând că astfel de cântări au o exprimare aparte.  În ce priveşte cântările traduse, le alegem pe cele care au texte încurajatoare, cum este „Stai liniştit”, o cântare scrisă în 1752, tradusă şi publicată de Echipa Jubilate în 2010.  Acum puteţi să o cântaţi cu corul dumneavoastră, cu o frumoasă prelucrare scrisă de Kenneth Tucker.  Nu ne grăbim în procesul de traducere, deoarece considerăm că trebuie să avem grijă să împărţim drept Cuvîntul adevărului.  

Ca dirijori de cor, bucuria noastră este să oferim partituri pentru coruri.  Vă punem la dispoziţie colecţii corale, iar în seria “De laudă slavei Sale” vă oferim câte o singură piesă, din dorinţa de a da corului posibilitatea să îşi aleagă partiturile dorite şi la un preţ accesibil. Sprijinim lucrarea corală şi prin CD-uri cu acompaniamente, pentru cei care nu au pianist.

Ca profesori, avem preocuparea de a da unelte bisericii.  Astfel avem disponibilă cartea “Comuniunea cu Dumnezeu” pentru cei care vor să se închine în duh şi adevăr.  De asemenea, vă oferim o abordare unică în învăţarea notelor, prin manualul “Teoria muzicii fără durere”, însoţit de 3 CD-uri cu exerciţii auditive.  Veţi învăţa tainele muzicii cu paşi mici şi fără profesor.

Considerând că lucrarea muzicală pentru biserică începe în leagăn, vă oferim resurse pentru lucrarea cu copiii. Pentru preşcolari, “Învăţăm cântând” este o comoară pentru părinţi, educătoare şi lucrătorii din biserică.  CD-urile “Lumină pe cărarea mea” sădesc Cuvântul lui Dumnezeu în inima copiilor mici şi mari.  Bineînţeles, oferim şi partituri pentru coruri de copii în colecţia “Un glas la două voci”.