Cursul de Vară Jubilate:
Biografii profesori și echipă

Elisei Ștefănescu
Elisei Ștefănescu

Dirijat (începători) & Acompaniament (începători)

Elisei Ștefănescu și-a început ucenicia ca dirijor la corul „Evanghelic” din București. A locuit în Marea Britanie, unde a slujit în biserica Emmaus din Coventry. De asemenea, acolo a inițiat concerte, înregistrări și alte lucrări muzicale alături de coruri și muzicieni din mai multe orașe precum Coventry, Huddersfield, Leicester, Loughborough și Birmingham. Elisei a absolvit Conservatorul Regal din Birmingham și deține licență în Pian și masterat în Dirijat coral. Este căsătorit cu Naomi și locuiesc în Oradea.

Dani Veja
Dani Veja

Folosirea chitarei în închinare

Dani Veja va preda cursul intitulat Folosirea chitarei în închinare atât pentru avansați cât și pentru începători. Având înclinație spre muzică, a început clasa I-a la Liceul de muzică și a învățat vioara până în clasa a IV-a. În clasa a VII-a a găsit o nouă pasiune – chitara. Dani a fost mai mult auto didact, dar a avut și profesor din când în când. În adolescență a cântat în trupa Fragil. Dani a participat la multe festivaluri cum ar fi Festivalul Cristia și a cântat în trupa Identic. Dani este un dedicat slujitor muzical al Bisericii Baptiste nr. 1, Mănăştur-Cluj și cântă cu mare plăcere la chitară, chitara bas și cu vocea în cadrul serviciilor de închinare ale bisericii. Este un bun exemplu de om dedicat în lucrarea Domnului – gata să ajute.

Alina Bălăceanu
Alina Bălăceanu

Scripturi care cântă & Atelierul de versuri

Alina Bălăceanu va conduce atelierul de studiu biblic pentru surori ,Scripturi care cântă’, iar împreună cu Monica Turtoi va coordona Atelierul de versuri. Alina a absolvit studiile de licență în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, urmate de cele de master în teologie la Institutul Teologic Baptist din București. În 2021 Alina a finalizat un program doctoral în teologie practică (DMin) oferit de Seminarul Teologic Baptist Midwestern din Statele Unite ale Americii și în prezent este implicată în diverse activități de creație, coordonare și predare în domeniul muzical și teologic (studiu biblic), în format fizic și online, cu surori, studenti și copii.

Alina și Emanuel Bălăceanu sunt căsătoriți din 2005 și se bucură de frumusețea creșterii a trei copii: Alia Karina, Eric Yoel și Anisse Tiara.

Dor Niculescu
Dor Niculescu

Noțiuni de armonie și aranjamente & Acompaniament (avansați)

Dor Niculescu va preda cursul de Noțiuni de armonie și aranjamente și cursul de Acompaniament (avansați). Dor este absolvent al Universității de Muzică din București, secția Compoziție. A lucrat ca profesor de teoria muzicii, armonie și forme muzicale la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad. În prezent este parte a echipei Jubilate, lucrând și ca referent muzical la Asociația Strigătul de la Miezul Nopții, fiind implicat activ în acompaniamentul la pian la Biserica Baptistă „Dragostea” din Arad.

Gretty Niculescu
Gretty Niculescu

Ansamblu instrumental

Gretty Niculescu va preda cursul de Ansamblu instrumental. Gretty este absolventă a Universității de Muzică din București, secția Interpretare muzicală – Vioară. În prezent lucrează ca artist instrumentist la Filarmonica de Stat Arad și împreună cu Dor se bucură de cei trei copii minunați primiți de la Dumnezeu: Sara Dorothea, Samuel Cristian și Ionatan Rafael.

Kenneth Tucker
Kenneth Tucker

Dirijat (avansați) & Creația de cântări noi

Ken locuiește în Cluj și slujește în biserica locală în domeniul muzical. El este de asemenea dirijor de cor de copii, de tineri și de adulti, interpret și compozitor. Ken Tucker provine din McComb, Mississippi și a absolvit Conservatorul Regal din Belgia, în specialitatea Muzică de Cameră și Pian. Este căsătorit cu Laura și au patru copii: Alina, Ionuț, Ștefan și Anna Ruth.

Laura Tucker
Laura Tucker

Elemente de bază ale limbajului surzilor

Laura Tucker a început de mică să învețe unul din limbajele surzilor din Statele Unite, fiind înconjurată de frați și surori surzi în biserica în care a crescut. Aceștia, văzând aplecarea ei pentru limba lor, s-au investit în ea într-un mod deosebit, ducând-o chiar și în tabere cu copiii surzi. După ce Domnul i-a adus pe Ken și Laura în România, și după ce copiii lor au crescut puțin mai mari, Laura a început să învețe și limbajul surzilor din România. Acum, ea participă săptămânal la adunarea surzilor din cadrul Bisericii Baptiste Mănăștur-Cluj și traduce pentru frații surzi atunci când aceștia participă la adunarea auzitorilor.

Maria Moșuți
Maria Moșuți

Canto

Maria Moşuţi va preda cursul de canto alături de Mary Ellen Johnson și Ruben Mureșan. După finalizarea doctoratului a devenit profesor asociat la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, unde predă cursul de canto clasic la secția de muzică religioasă. De asemenea Maria este soprană în cadrul Corului academic “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de stat “Moldova” din Iași. Împreună cu cele trei fiice (Ioana-Maria, Iustina-Teodora și Camelia-Elena) slujește la Biserica Străjerul din Iași.

Mariana Gherasim
Mariana Gherasim

Teoria muzicii (începători) & Blockflote începători

Mariana Gherasim a absolvit Institutul Biblic din Oradea (actualmente Universitatea Emanuel) în 1996, secția Teologie-Muzică Bisericească și un program de studii aprofundate în Educație muzicală contemporană la Universitatea Naționala de Muzică din București. A predat Teoria Muzicii si Armonia la nivel universitar, apoi a predat materii teologice și muzicale la Liceul Teologic “Elim” din Pitești. În prezent este editor la Fundația Jubilate și slujește la Biserica Baptistă “Providența” din Oradea cu un grup de blockflote.

Mary Ellen Johnson
Mary Ellen Johnson

Canto

Va preda cursul de canto alături de Maria Moșuți și Ruben Mureșan. Mary Ellen Johnson a absolvit Universitatea din North Texas (licență în muzică) și Universitatea din Texas, Austin (masterat și doctorat în muzică). A predat muzică la nivel de școală generală și de universitate și predă în privat lecții de pian și canto. În prezent slujește ca șef al departamentului de Muzică și Arte din Biserica Austin Oaks din Austin, Texas, SUA. Conduce închinarea și coordonează The Visual Arts Ministry (VAM). De asemenea, Mary Ellen este directoarea Şcolii de Artă Monterey Oaks. Pe lângă activitățile ei la repetiții, servicii de închinare și predare, Mary Ellen se bucură de timpul petrecut cu soțul ei, Gary, și cu fiii lor, Jordon și Alex.

Richard Mauney
Richard Mauney

Formații vocale în închinare & Creativitate și planificarea închinării

Richard Mauney, autorul cărții Ofrandă necurmată: Închinarea din perspectiva biblică, istorică și practică,  slujește în România din anul 1996. Pe lânga activitățile curente la Jubilate, a slujit ca profesor de muzică bisericească și de închinare la Universitatea Emanuel din Oradea pentru o perioadă de șapte ani. Începând cu anul 1979, el s-a implicat activ în slujire în lucrarea bisericilor locale şi ca profesor – 2 ani în Filipine şi, de asemenea, în proiecte derulate în 16 ţări de pe cinci continente. Richard este licenţiat în educaţia muzicală corală şi are doctoratul în muzica bisericească şi în închinare la Southwestern Baptist Theological Seminary, Fort Worth, Texas.

Ruben Mureșan
Ruben Mureșan

Canto

Melomanii români l-au cunoscut iniţial pe Ruben Mureşan ca bariton, dar odată cu trecerea timpului şi cu studiile aprofundate de canto vocea lui s-a stabilizat în ambitusul de tenor.
Tenorul Ruben Mureşan este deţinătorul a Graduate Performance Diploma obţinută la Longy School of  Music din Boston. A ajuns la această şcoală după ce în 1998 absolvise cursurile de master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În prezent Ruben colaborează cu mai multe filarmonici din țară, dirijează corul bisericii creștine “Betel” din Cluj-Napoca și coordonează viața de închinare a acestei bisericii. Este căsătorit cu Oxana și au doi copii, Elias și Sofia.
Monica Turtoi
Monica Turtoi

Atelierul de versuri & Creația de cântări noi

Monica Turtoi va coordona Atelierul de versuri împreună cu Alina Bălăceanu și va preda Creația de cântări noi împreuna cu Ken Tucker și Emanuel Bălăceanu. Monica slujește în Biserica Baptistă nr. 3, din cartierul Iris, Cluj-Napoca. A studiat flautul la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, apoi a absolvit studiile de licență la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secția dirijat cor academic. A descoperit, încă din adolescență, atât pasiunea pentru compoziție, cât și pentru poezie. Datorită generozității Domnului, împletește muzică și versuri din anul 1998. În prezent, se delectează cu scrierea cântărilor și investește în creșterea a doi copii, Ana-Lorena și David-Emanuel, împreună cu soțul ei, Viorel. Ei locuiesc în Florești, jud. Cluj.

Susan Strohschein
Susan Strohschein

Corul de copii: temelia pentru o viață de închinători & Caracterul cristic al liderului

Are mai bine de 30 de ani de experiență în învățământ la toate nivelurile de educație: grădiniță, școala elementară, liceu și universitate, predând în SUA, Belgia și România. Susan Strohschein a absolvit facultatea de Pedagogie Muzicală la Universitatea de Stat din Louisiana, în Baton Rouge și și-a continuat studiile absolvind masteratul la Universitatea din Texas, în Austin. Devenind creștină la o vârstă fragedă, Susan Strohschein a slujit în biserici ca dirijoare pentru coruri de copii și de adulți și ca învățătoare de studiu biblic pentru adulți.

Anca Toia
Anca Toia

A venit la Jubilate cu experiențe din mai multe domenii și cu o inimă gata să slujească în orice mod necesar. De aceea, ne bucurăm să o avem la secretariat în biroul nostru. Anca Toia provine din Ciuhoi, județul Bihor și a lucrat o vreme ca misionară în Oltenia. Anca se bucură să vă ajute cu înscrierea, cu partituri şi alte publicaţii ale editurii Jubilate.

Naomi Ștefănescu
Naomi Ștefănescu

Naomi este originară din Viena și deține licență în Teologie și Pedagogie. Are experiență în lucrul cu copiii și adolescenții, atât ca profesor cât și mentor. Naomi este căsătorită cu Elisei și locuiesc în Oradea. Naomi împreună cu Anca vă vor ajuta cu înscrierea, cu partituri şi alte publicaţii ale editurii Jubilate.